Du behøver ikke være leder for at have dit 'Paddelboard' parat!!Du behøver ikke at være leder for at have et ’paddleboard’ parat!Du behøver ikke at være leder for at arbejde med dit personlige lederskab. Altså lære dig selv bedre at kende, og vide hvad du vil. Tværtimod!

Ledere bør i høj grad kende sig selv og deres måde at agere i verden på – og de får også ofte tilbudt personlig ledelsesudvikling for at håndtere lederskabet.


Men du – uden ledertitel og medarbejdere under dig- behøver i lige så høj grad, at få indsigt i, hvordan du bedst kan sætte dit talent i spil i denne uforudsigelige – og meget foranderlige verden, som ikke kun skyldes den aktuelle Covid-19 situation, men en helt naturlig konsekvens af den digitale udvikling og måde vi arbejder på og kommer til at arbejde fremadrettet – og som ingen kan sige, hvordan kommer til at se ud!


Der vil nemlig ikke være et bestemt facit, når det gælder fremtidens arbejdsmarked. Der vil kun være kontinuerlig udvikling – og dermed forandring. En spændende virkelighed for nogen – for andre skræmmende!


De skræmte lukker øjnene i dagligdagen, - også selv når det bliver for voldsomt – som når nogle af vores tunge, store organisationer i Danmark fx melder ud, at de fyrer over 500 medarbejdere som følge at udviklingen, hvor produkter og opgaver ikke længere er aktuelle – og således ikke skal varetages af mennesker fremadrettet.


De nysgerrige står med åbne øjne (og ører) og er hele tiden på en rejse, hvor de følger tidens trends og forsøger at finde ud af, hvor de kan bidrage med deres talent, kompetencer og ressoucer på den bedst mulige måde, så de, langt hen ad vejen, er herre over egen situation og således er med til at undgå for mange ubehagelige og uforudsete overraskelser, men i højere grad kan ’skabe deres eget liv’.

Det er ikke let altid, - langt fra - det kan være benhårdt arbejde. Det er et personligt stykke arbejde, det kræver tid og ofte også mod. Alligevel drives den nysgerrige af processen.


Det kommer derimod bag på alt for mange af den første gruppe medarbejdere, at der ikke er en redningsplanke, som man lige kan hoppe over på, når skibet ændrer kurs eller synker. Som mening matros har man gjort sit arbejde nede i maskinrummet – og har man sejlet i det stille hav for længe, bliver man svært overrasket, når stormen kommer. Især hvis ingen adviserer en, (og det sker ikke så tit i dag, - man vil nødig have, at du afmønstrer før tid…hvem skal så passe maskinen?) og man ikke er god til at fornemme det selv.


Den maskine, man havde stået ved, ligger på havets bund – og selv forsøger man at holde sig oven vande, mens man forskrækket tænker over, hvad det lige var, der skete, og hvordan i alverden man finder land?

Det kan godt blive noget af en panisk svømmetur – og iblandt kan det føles som om, kræfterne slipper op, og man er tæt på at drukne.

Særlig frustrerende er det, når man erfarer, at nogle havde forudset uvejret og er godt på vej over bølgerne mod land på deres oppustelige paddleboard.


Det er altid godt at have en ’redningsplan’ parat. At vide hvad man kan og skal, og hvilke kræfter man skal sætte ind, når der sker et skift i den kontekst, man er en del af. Det er også godt at vide, hvordan man reagerer ved omskiftelighed og forandringer, så man kan tage vare på sig selv og andre, uden at ’drukne’ eller gå i panik – også selvom man ikke er leder.

Stress er en af de faktorer, der er i spil, når vi fx bliver ved med at være usikre på, om det skib, vi har mønstret, bliver ved med at holde kursen i den retning, vi i første omgang sagde ja tak til – eller om det overhovedet bliver ved med at sejle?

Det kan være svært at passe maskinrummet, hvis vi hele tiden selv skal på dæk for at holde øje med horisonten, og med hvilken vej vinden blæser, fordi vi ikke har fået pakket vores rescue-kit – vores ’paddleboard’. Vi ender med at løbe forvirret rundt og kan ikke holde fokus på det, vi er sat til at bidrage med.

Og så bliver risikoen for at blive smidt af i næste havn derudover unægtelig stor. Og så er den sejltur slut.


At tale om, hvordan vi sætter vores talent i spil i verdens behov, er med til at minimere risikoen for, at vi pludselig ligger i det åbne hav uden så meget som en redningsplanke at klamre os til, hvis den virksomhed eller organisation, vi arbejder i, bliver opkøbt og/eller fusioneres, udvikler sig, ændrer strategi og opsiger medarbejdere eller måske helt lukker.


Chancen for, at den virksomhed eller organisation, du arbejder i, gør en af ovennævnte dele, er stor. For det er fremtiden. Det er udvikling.


Tal med nogen om hvor verden er på vej hen, om dine ønsker og dit behov for et godt og inspirerende arbejdsliv, om hvordan du kan bruge dig selv og dine kompetencer – og hvor.

Læs også...
FORRIGE POSTS 
TIDLIGERE POSTS
SØG
No tags yet.
FOLLOW ME
  • Facebook Basic Square

SCHEEL CPH

Barbara Maegaard Scheel

Kontaktinformationer

Barbara Maegaard Scheel / Scheel Cph - CVR: 20853131

Mail: barbara@scheelcph.dk - Mobil: +45 4050 2950

SCHEEL CPH  Barbara Scheel   +45 40502950  barbara@scheelcph.dk   CVR 20853131

Website by SCHEEL CPH - since 2014 - All rights reserved - Copyright 2019