x- 2-4 BARBARA  IMG_2496, kopi 2 2.jpg

VELKOMMEN TIL

 

Mere af historien...

 

Jeg har lært uendelig meget, både om mig selv og andre gennem mine uddannelser og i mine mange forskellige jobs - og jeg lærer stadig noget nyt hver evig eneste dag. 

Vores historier er med til at gøre os til dem vi er, træffe valg og tage beslutninger, og nedenfor kan du læse lidt om min baggrund, og hvad jeg mener, var med til at 'kick'-starte min store passion for at arbejde med mennesker, og som har varet lige siden. 

BORDTENNIS

Så længe jeg kan huske tilbage, har jeg været opmærksom på andre menneskers måde at være på. Da jeg var barn, fik jeg af vide, at jeg var 'moden' og 'bevidst', - idag ville man have sagt, at jeg var intuitiv.

Det var, da jeg var 14 år og fik mit første job, at jeg blev opmærksom på, hvad det gør ved andre mennesker, når man giver dem ægte positiv interesse og opmærksomhed.

 

Jeg blev ansat som bordtennisinstruktør på en skole, der tilbød sportslige aktiviteter til børn efter skoletid. Jeg var selv ret god til bordtennis, og børnene kunne mærke, at jeg elskede at udfordre dem til at blive bedre. Jeg gik aktivt ind i træningen og afsluttede altid træningstimerne med en lille dyst, hvor de alle fik point uanset udfaldet. Alle fik lige meget spilletid - uanset talent. Det var små hold med max 12 deltagere, og da jeg ikke var den eneste instruktør i den disciplin, fik jeg hurtigt sat en konkurrence op mellem de forskellige bordtennishold, for at motivere børnene til at blive endnu bedre. Inden jeg havde afsluttet mit første hold, var der allerede kø for at komme på mit næste, og skolen måtte lave en venteliste. Det gik som en løbeild, at de små bordtennisstjerner på mine hold vandt alle konkurrencerne og dermed den afsluttende 'store' turnering. Naturligvis havde vi fået arrangeret, at der blev tildelt små chokolademedaljer med røde og hvide snore til at hænge om halsen. 

Det var fantastisk at se, hvordan børn, der aldrig havde spillet bordtennis før, udviklede sig, og hvordan de, den sidste dag, smed tennisbattet op i luften til fordel for et big High Five til hinanden, som var man en ægte pro og havde spillet mod den kinesiske verdensmester! Selvtilliden var i TOP! Alle havde bidraget, og ingen var tilovers. Dernæst deres indbyrdes krammere og herefter nedtur over, at sportsforløbet var slut, og de nu skulle skilles. Det var tudbrølende børn, der blev hentet af deres forældre -  man kunne desværre ikke fortsætte på det samme hold efter de 3 mdr.

UFAGLÆRT WEEKENDVAGT - Det uendelige univers...

Jeg blev ved med at undervise, til jeg startede i gymnasiet, hvorefter jeg skiftede mit træner- og instruktørjob ud med weekendvagter på et plejehjem. Jobbet som ufaglært social,- og sundhedshjælper var noget helt andet, og det gav mig en kæmpe indsigt i hver enkelt menneskes historie, baggrund og drømme. At få lov til at være en del af en beboers liv - på godt og ondt - at se familieporttætter på væggene, møbler som havde stået i forskellige barndomshjem, broderede puder i stoleryggen, få fortalt små brudstykker af liv der er gået, glæder og sorger, forelskelser, bryllupper, børn, børnebørn og ægtefælles død, var som at komme ind i et uendeligt univers, der aldrig stopper.

Alting er en cirkel - fødsel og død. Oplevelser, som man helst havde været foruden, oplevelser, som man elskede, at man fik, oplevelser, som man fortrød bitter, at man ikke havde haft modet til at gå efter. Forskel på, hvordan man tackler livet, - nogen med bitterhed, angst og surhed, andre med glæde, kærlighed og ro.

BIOPAT

Min umiddelbare drøm var at tage en uddannelse, hvor jeg kunne rejse og arbejde i brændpunkter, hvor man kunne hjælpe mennesker. Jeg mente, at uddannelsen til korrespondent måtte være lige mig og kastede mig ud i uddannelsen på Handelshøjskolen i København. Jeg blev dybt skuffet. Jeg kedede mig bravt! Jeg var ikke interesseret i at skrive breve på engelsk og tysk, som læreren dikterede, fordi vi skulle lære at arbejde som sekretærer. Jeg ville hjælpe mennesker - være korrespondent i udlandet, rejse og udforske - ikke sidde på et støvet kontor i en forstad til København og skrive direktørens forretningsbreve, og, som jeg mente, jeg højst sandsynlig ville, -  rådne op! Jeg holdt præcis en måned, så sad jeg i et fly til London, hvor jeg fik arbejde i et storkøkken og elskede det frie liv.

Verden ville, at jeg, da jeg kom tilbage til Danmark, 'faldt' ind på den terapeutiske vej allerede som 20-årig. Herfra gik det over stok og sten. Fra zoneterapeut til øreakupunktør til biopat. Inden jeg var 22 år, var jeg medejer og daglige leder af Skandinavisk Biopatisk Selskab - uddannelsen for biopater i Danmark. 300 elever, havde min forretningspartner og jeg, i Danmark, Sverige og Norge. Uddannelsen lærte mig om den østerlandske filosofi, og om hvordan sind, krop og ånd komplementerer hinanden, og jeg underviste i mange af vores fag ved siden af de daglige klienter i Biopatisk Klinik i København. Jeg udviklede faget Patientpsykologi, som var det, der startede min store interesse for psykoterapi og familieterapi. 

PSYKOTERAPEUT

Da jeg solgte min andel af Skandinavisk Biopatisk Selskab, var jeg begyndt at arbejde som psykoterapeut og arbejdede bl.a. med cancerpatienter og deres pårørende sammen med nogle psykologer i et program, der hed Skab Dit Liv. Det var utrolig intenst og lærerigt, og gav mig en forståelse for, hvordan stress og sorg kan påvirke vores mentale sind og fysiske kroppe. Da jeg skulle være mor for første gang, besluttede jeg, at det hårde mentalte terapeutiske arbejde skulle sættes på stand-by. 

SYSTEMISK FAMILIETERAPEUT

Nogle spændende lærerige år som studerende til familieterapeut og senere arbejdet med svært belastede familier, gav mig en stor indsigt i de mange facetter, livet har, i de mange relationer og roller vi hver især besidder. Særligt den sammenbragte familie skaber ofte store følelsesmæssige udfordringer og kærligheden kommer på prøve, når vi er 'gæster' i vores eget hus. En spændende tid, hvor jeg bl.a. arbejdede sammen med andre familieterapeuter og psykologer.

HUMAN RESOURCE

Da besluttede jeg mig for at benytte mine kompetencer i det såkaldte traditionelle erhvervsliv, følte jeg, at jeg var parat til at kombinere mit store kendskab til sind, krop og ånd med mine kompetencer inden for Human Resource and Adult Learning & Competences, som jeg havde fået fra min uddannelse på Århus Universitet. Jeg blev passioneret omkring, hvordan vi vælger at leve vores liv og inspireres af hver enkelt menneskes unikke historie, måden hvorpå vi udvikler os, lærer, arbejder, motiveres og bidrager i et konstant foranderligt arbejdsmarked. Og jeg har arbejdet i dette spændende felt lige siden.

 

Jeg har over 8000 coach & rådgivnings-sessioner og mere end 1000 kurser og workshops bag mig, der har hjulpet mennesker videre i et nyt job og en ny karriere.

Undervejs har jeg erfaret, at det er historien, den enkelte fortæller om sig selv, der er grundlaget for den personlige udvikling, og de beslutninger der træffes.

Jeg har udviklet kurset, Succesfuld Karriererådgivning, der giver dig og andre rådgivere, vejledere og coaches de nyeste og mest moderne værktøjer til at udvikle jeres kompetencer til at arbejde med mennesker, der har brug for hjælp til at finde et nyt job, en ny karriere eller starte selvstændig virksomhed. ​

Jeg har skrevet e-bogen Succesfuld Karriererådgivning, er medforfatter til bogen 'Kan du mere end det?' fra CBS (Copenhagen Business School), har fotograferet og skrevet bogen UNIKKE ÅNDEHULLER i samarb. m. Steen Lunde, samt Magasinet ASCENSION SUPPLY i samarb. m. Jesper Møller.

De bedste hilsener

Barbara 

PERSONLIGT

Mine uddannelser som Biopat, Psykoterapeut, Familieterapeut og en Master i Human Resource, & Adult Learning and Competences, har givet mig unikke muligheder for at lære mig selv bedre at kende, at kigge på mine mønstre og mine forhold og relationer til andre mennesker. Jeg har løbende taget uddannelser og certificeringer og deltaget på workshops og kurser inden for personlig udvikling, både inden for det traditionelle uddannelsessystem samt hos spirituelle lærere. Jeg har altid været nysgerrig efter at lære om menneskers måde at være i verden på, og om hvordan psyke, sjæl og krop hænger uløseligt sammen. Jeg bruger stadig mine gode relationer, mine coach-kolleger og terapeuter, når der opstår ting op i mit liv, som jeg har brug for at vende med nogen.

 

Jeg er pigen, der har taget motorcykelkørekort og dykkercertifikat, sprunget faldskærm, gået på gløder, spillet ishockey, gået Camino, rejst i mange lande med den lille rygsæk og sovet på togstationer og offentlige toiletter, lejet huset ud og taget orlov med familien og homeschoolet mine børn i 1 år i Vancouver / Canada. Fordi jeg ville vise mine børn, at verden er andet end det lille hus i Virum og kommuneskolen, de gik på, lige rundt om hjørnet. I dag har jeg nogle selvstændige internationale børn, som begge har boet i udlandet i mange år, hvor de studerer og dyrker professionel elitesport, og har skabt venner fra hele verden. Det er en helt unik oplevelse, som mor, at støtte mine børn i deres udvikling og drømme.

Sidst, men ikke mindst, har jeg for nylig kastet mig ud i kunsten at fotografere, hvilket der er kommet en Coffee Table Book ud af, kaldet UNIKKE ÅNDEHULLER, som sælges i flere livsstilsbutikker.

 

I 2020 solgte min mand og jeg vores hus - vi drømte om mere frihed og mere natur. På mirakuløs vis fandt vi vores fantastiske træhus tæt på skov og hav i Nordsjælland, og det er her, jeg nu bl.a. afholder mine møder og kurser med dejlige mennesker.

Jeg tror på, at meget kan lade sig gøre - og jeg tror på, at man kommer langt, når man følger sit hjerte, og når det er meningsfuldt. Min fornemmeste opgave er, at stå på sidelinjen og holde dig i hånden, når du er nysgerrig på livet og ønsker at finde meningen med det, du laver, og måske gå nye veje.

 

Jeg citerer; 

 

'To Be Born at all is a Miracle - so what are You doing with your Life?'.

Dalai Lama

De bedste hilsener

Barbara 

Challenge & develop

IMG_4910.JPG

Velkommen til Coaching og Karriererådgivning 

Book en session eller reserver plads på et kursus.

Her på mit website kan du læse, hvad jeg tilbyder dig, som privatperson, som leder eller medarbejder. 

Ring eller skriv til mig, hvis du har spørgsmål. Du er meget velkommen, mobil 40502950 eller mail barbara@scheelcph.dk

Jeg vil glæde mig til at tale med dig.

De bedste hilsener

Barbara 

Barbara Maegaard Scheel

Coach, psykoterapeut & karriererådgiver

x- 2-4 BARBARA  IMG_2496, kopi 2 2.jpg